29 maaliskuun, 2023

Nomentia rakensi yrityskulttuuria viemällä työntekijät yhteiselle matkalle

Featured image for “Nomentia rakensi yrityskulttuuria viemällä työntekijät yhteiselle matkalle”

Suomalainen kassanhallintajärjestelmien edelläkävijä, Nomentia, oli koronan jälkeen tilanteessa, jossa yrityksessä oli valtava määrä työntekijöitä, jotka eivät olleet nähneet toisiaan. Pandemian aikana oli yhdistetty kolme yritystä yhdeksi, vuorovaikutus oli ollut yksiköiden välillä minimaalista ja tuntui todella tärkeältä tuoda työkaverit eri puolilta Eurooppaa yhteisten teemojen ääreen tapaamaan toisiaan.

Tärkeänä tavoitteena oli näin ollen korona-aikana tapahtuneiden yritysostojen integraatioprosessin loppuun vieminen ja Nomentia konsernin eri toimipisteissä toimivien ja eri yritysostojen kautta konserniin tulleiden tiimien yhteistyön tiivistäminen.

Elämys toteutti henkilöstötapahtuman Lago Maggiorella

Elämyksen tiimi rakensi Nomentian 150 asiantuntijalle kolmen päivän toteutuksen Lago Maggiorelle, Italian järvialueelle. Maggiore valikoitui sekä siksi, että lentoyhteydet Milanoon toimivat kaikista toimistoista ja ympäristö oli omiaan irroittamaan tiimit arjesta.

Elämyksen rooli oli Nomentian tavoitteiden läpikäymisen jälkeen ehdottaa kohdetta, rakentaa toimivat ja ikimuistoiset päiväohjelmat niin sekä tietysti olla mukana matkalla vastaamassa, että kaikki sujuu viimeisen päälle hyvin ja Nomentian oma väki pystyi keskittymään olennaiseen.

Nomentian Ilse Manner (VP of Human Resources) kokee matkan hyödyllisenä ja tärkeänä.  

“Matka oli meille ehdottoman tärkeä. Saimme luotua Nomentia-tason yhteishenkeä, jota Teams-tapaamisissa eri puolilla Eurooppaa olevien kollegojen kanssa ei ihan samalla lailla synny. Uskomme, että iso osa merkityksellisyydestä työssä syntyy toisista ihmisistä, ja haluamme tietoisesti vaalia työyhteisömme ammattilaisten välisiä suhteita. Näemme, että kollegoiden tuntemisesta ja kohtaamisissa syntyvästä välittömyydestä syntyy jatkuvasti uusiutuva halu auttaa kollegoita. Tämä taas on suoraan sidoksissa siihen, mikä on meille tärkeintä: että asiakkaamme saavat meiltä ensiluokkaista palvelua ja maailmanluokan ratkaisuja jatkossakin.”

Oli aivan huikeaa viedä tämä reissu läpi Elämyksen kanssa. Alusta loppuun hommassa oli läsnä sellainen ammattitaito ja näkemys, että tunsimme olevamme hyvissä käsissä. Kaikenlaiset poikkeustilanteet hoituivat eleettömän juoheasti taka-alalla ja saimme nauttia ohjelmasta ja olostamme ilman mitään huolia.”


Share: