27 lokakuun, 2023

Menestyksen emoyhtiö Elämys Group laajentuu Pohjoismaihin

Featured image for “Menestyksen emoyhtiö Elämys Group laajentuu Pohjoismaihin”

Ruotsalainen Bernstorp sijoitti Suomen suurimman yksityisen matkanjärjestäjän kansainvälistymiseen

Useita matkailubrändejä omistava Elämys Group ottaa lokakuun aikana seuraavan kasvuaskeleen, kun se avaa toimistot Oslossa ja Malmössä. Matkailukonserni Elämykseen kuuluu Matkapojat, Elämysmatkat, OK-Matkat, Matka-Agentit sekä liikematkatoimisto Menestys.

Ruotsin ja Norjan toimistot panostavat kv-laajentumisen alkuvaiheessa urheilumatkamyyntiin Elämyksen kansainvälisten urheilusopimusten turvin. Elämys on Pariisin olympialaisten ainoa virallinen jälleenmyyjä Pohjoismaissa.

Elämyksen kansainvälistymistä tukee ruotsalainen sijoitusyhtiö Bernstorp Invest, joka teki ensisijoituksen Elämykseen syyskuun lopussa. Sijoitukseen sisältyy optio merkittävästä lisäsijoituksesta vuoden 2024 aikana.

Olympialaiset avaavat Elämykselle latua ulkomailla

Elämys-konsernin liikevaihdosta Suomessa noin 15% liittyy urheilutapahtumiin ja -matkustukseen, mutta kansainvälistymisaskeleissa urheilun merkitys korostuu. Yksinoikeudet maailman suurimpien urheilutapahtumien myyntiin varmistavat kilpailuedun ja uskottavuuden länsinaapureiden matkailumarkkinassa. Elämys on Pariisin olympialaisten virallinen jälleenmyyjä myös Suomen, Ruotsin ja Norjan lisäksi myös Tanskassa, Irlannissa ja Luxembourgissa.

Kasvun jälkeen kannattavuus kuntoon

Elämys Group on kasvanut sekä yritysostoin että orgaanisesti Suomen matkailumarkkinaa nopeammin koronavuosien jälkeen. Heinäkuussa päättyneen tilikauden liikevaihto nousi 44 miljoonaan euroon. Viime vuoden Matkapojat-yrityskaupan jälkeisten kasvu- ja teknologiapanostusten jälkeen myös yhtiön kannattavuus on parantunut merkittävästi.

Päättyneen Q3:n bruttomyynti kasvoi 14,7 miljoonaan euroon vuoden 2022 10,2 miljoonasta eurosta. Kertaeristä oikaistu Q3 käyttökate nousi 0,5 miljoonaan euroon edellisen vuoden -0,25 miljoonasta eurosta. Heinäkuussa alkaneen tilikauden bruttomyyntitavoite on 64 miljoonaa euroa.

Kasvun ajureina ovat olleet erityisesti liikematkatoimisto Menestyksen sekä Matkapoikien vahvat suoritukset. Molemmat ovat voittaneet markkinaosuuksia ja kasvaneet selvästi koko matkailumarkkinaa nopeammin. Kannattavuusparannus perustuu onnistuneisiin kustannussäästöihin sekä etenkin Matkapoikien vahvaan suoritukseen.

Elämyksen hallituksen puheenjohtaja Jussi Viskari:

Uusilla markkinoilla menestyminen on suuri haaste, mutta sopimukset urheilumaailman suurimpien oikeuksienhaltijoiden kanssa takaavat meille työrauhaa toiminnan käynnistämiseen alusta asti kannattavasti. Etenemme alkuun pienin askelin mutta pidemmällä aikavälillä haluamme kasvaa urheilun lisäksi myös muilla matkailun osa-alueilla Pohjoismaissa.

Bernstorp Investin hallituksen puheenjohtaja Per-Eric Troneus:

Elämyksen urheiluosaaminen, -sopimukset ja -tuoteportfolio ovat yhdistelmä, jota ei Ruotsissa kilpailijoilta löydy. Monipuolisen matkailutalon konsepti selvästi toimii Suomessa, ja tulemme auttamaan Elämystä kaikin tavoin onnistumaan myös Ruotsissa ja Norjassa. Matkailu on suuri ja kasvava palveluala, ja halusimme panostaa yhtiöön, jonka uskomme olevan tämän alan voittajia pitkällä aikavälillä.

Lisätietoja:

Elämys Groupin toimitusjohtaja Pasi Latva:
0400 700 328, pasi.latva@elamysgroup.com

Elämys Groupin hallituksen puheenjohtaja Jussi Viskari:
040 584 6425, jussi.viskari@elamysgroup.com

Bernstrop Investin hallituksen puheenjohtaja Per-Eric Troneus:
+46 70 542 4241, per-eric.troneus@bernstorpinvest.se

Kuvassa Pasi Latva, Per-Eric Troneus, Klas Hanson ja Jussi Viskari Elämyksen Helsingin toimistolla.

Kuvassa Pasi Latva, Per-Eric Troneus, Klas Hanson ja Jussi Viskari Elämyksen Helsingin toimistolla.


Share: