9 tammikuun, 2024

Matkatili vai laskutus – maksutavat yrityksen tarpeiden mukaan

Featured image for “Matkatili vai laskutus – maksutavat yrityksen tarpeiden mukaan”

Liikematkatoimiston kautta matkustettaessa tarjolla on erilaisia maksutapoja. Menestys Travel on valikoinut asiakkailleen kaksi vaihtoehtoista maksutapaa, jotka palvelevat eri kokoisten yritysten tarpeita.

Tässä artikkelissa selvitämme, milloin yrityksen kannattaa valita matkatili ja milloin taas laskutus on kannattavampi maksutapa. Valintaan vaikuttavat muun muassa yritykselle sopivin maksuaika, vuosittainen matkustusvolyymi sekä yrityksen käyttämät matkalasku- ja taloushallintojärjestelmät.

Ota yhteyttä, jos sinulla herää kysymyksiä tai kaipaat asiantuntijan neuvoa siihen, kumpi tarjoamistamme maksutavoista yritykselle sopii! Kerromme mielellämme lisää ja autamme valitsemaan juuri omiin tarpeisiinne sopivan maksutavan.

Mies matkustamassa junalla puhelin korvallaan

Matkatili mahdollistaa pidemmän maksuajan ja sopii paljon matkustaville

Matkatili on suosittu vaihtoehto etenkin suurempien yritysten keskuudessa. Menestys Travelin yhteistyökumppani Eurocard myöntää matkatilejä niille yrityksille, joilla matkustuskuluja kertyy yli 10 000 € vuodessa.

Matkatilin mahdollistama koontilasku helpottaa sekä yrityksen taloushallintoa että matkalle lähteviä, sillä paperisista kuiteista ei tarvitse kantaa huolta, eikä niiden käsittelyyn kulu resursseja.

Matkatilin etuna on myös sen vaivaton integroitavuus yrityksen omiin järjestelmiin, mikä helpottaa talouden hallintaa ja vähentää laskujen määrää. Matkakuluja voidaan tarkastella yksilöidysti, esimerkiksi matkustaja- tai kohdekohtaisesti. Eurocardilta voi hakea myös yrityskortteja, joilla maksaminen onnistuu entistä helpommin.

Miten matkatili otetaan käyttöön?

Menestyksen yhteistyökumppaninamme toimii Eurocard, jolle yritys lähettää suoraan hakemuksensa matkatilistä. Hakemuksen käsittelyaika voi vaihdella, mutta keskimäärin käsittelyssä kestää noin kaksi viikkoa. Hakemusta käsitellessään Eurocard tarkastaa yrityksen luottotiedot.

Kun hakemus on käsitelty, yritys tekee matkatilisopimuksen Eurocardin kanssa. Ajantasaiset tiedot matkatilisopimuksen vuosihinnoista ja erilaisista matkatilipaketeista löydät Eurocardin verkkosivuilta.

Kun matkatili on otettu käyttöön, asiakas saa kerran kuussa koontilaskuna kaikki tehdyt ostokset aina lennoista konferenssitilojen vuokriin ja taksimaksuista ravintolamaksuihin. Jos yrityksen kulunhallintajärjestelmä on yhtenevä, siirtyy koontilasku vaivattomasti sellaisenaan yrityksen omaan järjestelmään. Matkatilin maksuaika on 15–30 päivää.

Laskutus takaa vaivatonta matkustamista pienille ja keskisuurille yrityksille

Laskutus on helppo maksutapa, joka sopii moniin eri tilanteisiin. Laskutuksessa matkat laskutetaan matka kerrallaan, ja laskulla on 7 päivän maksuehto.

Lyhyt maksuaika mahdollistaa sen, että matkalle lähtiessä kaikki on jo maksettu etukäteen. Matkalle lähtevien ei siis tarvitse huolehtia esimerkiksi hotellin maksamisesta kohteeseen saapuessa, sillä maksu on jo hoidettu.Taksikuitit ja muut lisäkulut tulee kuitenkin muistaa ottaa talteen.

Matkakohtainen laskutus on hyvä vaihtoehto myös jos yrityksellä ei ole olemassa automaattista järjestelmää laskujen käsittelyyn. Joissain tilanteissa koontilasku voi tehdä taloudenhallinnasta jopa monimutkaisempaa.

Laskutuksen maksutavaksi valitessaan välttyy myös matkatilin ylläpito- ja provisiokuluilta. Sopiva maksutapa kannattaa valita siten, että sen käyttö on mahdollisimman vaivatonta eikä lisää huomattavasti taloushallinnon resursseja.

Lasku voidaan räätälöidä yrityksen tarpeiden mukaan, ja laskulle voidaan liittää esimerkiksi viitetiedot, projektitiedot, kustannuspaikka, henkilönumero – ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Miten Menestys Travelin laskutusjärjestelmä toimii?

Kun yritys on ostanut matkan, lähetämme laskun 7 vrk maksuajalla. Lasku sisältää kaikki kyseiseen matkaan liittyvät palvelut sekä yrityksen kanssa sovitut tiedot. Jos varaat kauttamme esimerkiksi kaksi matkaa saman kuukauden sisällä, saat molemmista matkoista omat laskunsa.

Laskutus on helppo tapa hoitaa yrityksen matkustukseen liittyvät kulut pois alta, jolloin matkalle lähtijät voivat keskittyä matkalla olennaiseen.

Jäikö jokin asia mietityttämään? Pohditko, kumpi maksutapa toimisi parhaiten yrityksesi tarpeisiin? Ota yhteyttä, tutustumme tilanteeseesi ja kerromme mielellämme lisää!


Share: