7 maaliskuun, 2024

Menestys tarjoaa lentoyhtiöiden parhaat hinnat NDC-jakelukanavan kautta

Featured image for “Menestys tarjoaa lentoyhtiöiden parhaat hinnat NDC-jakelukanavan kautta”

Kotimainen liikematkatoimisto Menestys Travel otti Suomessa ensimmäisten matkatoimistojen joukossa haltuun uuden NDC-lentosisällön varaamisen. NDC-lentosisällön varaamisen omaksuminen oli meille tärkeää, sillä uuden ja modernin jakeluteknologian avulla voimme tarjota asiakkaillemme lentoyhtiöiden parhaat hinnat ja yksilöidyt lisäpalvelut entistä tehokkaammin.

NDC (New Distribution Capability) on uusi ja moderni lentoyhtiöiden käyttämä tiedonsiirtostandardi lentoyhtiön ja varausjärjestelmien väliseen tiedosiirtoon, jolla lentoyhtiöt tuovat hintansa ja palvelunsa matkatoimistojen kautta varattavaksi. Aikaisemmin GDS-jakelukanavissa käytössä ollut EDIFACT-standardi on toiminut jo 80-luvulta lähtien ja korvautuu NDC-standardilla varausjärjestelmissä vaiheittain. Moderniin XML-tiedonsiirtoon pohjautuvan NDC-standardin kehittäminen aloitettiin jo 10 vuotta sitten ja kehitys on viimeisen vuoden aikana ollut nopeaa. Menestys otti uuteen standardiin perustuvan lentosisällön varaamisen käyttöön heti, kun se tuli mahdolliseksi Suomessa.

Toimialalla siirtyminen uuden NDC-sisällön varaamiseen on tapahtunut vaiheittain. Toiset matkatoimistot ovat mahdollistaneet NDC-sisällön varaamisen heti osaksi matka-asiantuntijoiden ja yritysten matkustajien ja matkanvaraajien päivittäistä arkea, toisilla käyttöönotto on viivästynyt. Myös lentoyhtiöt siirtyvät uuden jakelustandardin hyödyntämiseen omaan tahtiinsa: mm. Finnair, American Airlines ja Singapore Airlines ovat jo siirtyneet lähes kokonaan uuteen standardiin. Menestys Travel tarjoaa asiakkailleen edelleen myös ns. perinteistä GDS-lentosisältöä uuden NDC-sisällön rinnalla, jotta lentoyhtiöiden tarjonta olisi asiakkaille mahdollisimman kattava myös siirtymävaiheessa.

Menestys Travelin tekniset resurssit ovat mahdollistaneet NDC-varaamisen aloittamisen nopeasti ja tehokkaasti. Myös henkilökunta on ollut valmis kouluttautumaan ja ottamaan rohkeasti haltuun uutta, joten hyppääminen uuteen lentovaraamisen maailmaan on sujunut vaivattomasti.

Yksilöidympi, edullisempi ja helpompi tapa varata lentoliput

Uusi moderni lentojakelu näkyy asiakkaille ennen kaikkea joustavampana ja läpinäkyvämpänä lentojen ostamisena, joka mahdollistaa pääsyn kaikkiin, myös niihin edullisimpiin hintoihin. NDC:n kautta on varattavissa myös niitä hintoja, jotka ovat jo poistuneet GDS-kanavasta, mikä tarkoittaa monen lentoyhtiön osalta huomattavasti edullisempia lentolippuja. Edullisemmat hinnat ovat Menestys Travelin asiakkaiden saatavilla aina, teki varauksia sitten tiimin kautta tai itsevarausjärjestelmässä.

Toinen NDC:n mukanaan tuoma etu on sen kyky hyödyntää matkustajan tunnistamista ja yksilöllistä ostohistoriaa. Kun matkustaja syöttää esimerkiksi yritystunnuksen tai lentoyhtiön bonuskortin numeron, järjestelmä osaa tarjota asiakkaan yrityksen neuvottelemia tai korttitasoon perustuvia lisäpalveluita, esimerkiksi istumapaikkoja, lisälaukkuja, maksullisen WiFin lennolla, lounge-varaukset ja ateriat lentokoneessa. Varausten tekeminen ja muuttaminen on NDC-sisällön osalta entistä helpompaa ja yksilöidympää.


Share: