11 helmikuun, 2024

Tehokkaan liikematkustuksen 5 avainasiaa – Toteutuuko omassa organisaatiossa?

Featured image for “Tehokkaan liikematkustuksen 5 avainasiaa – Toteutuuko omassa organisaatiossa?”

Kustannuksia säästävä itsevarausjärjestelmä

Tehokas tapa varata liikematkoja on yhdistelmä liikematkatoimiston asiantuntijoiden henkilökohtaista palvelua haastaviin kohteisiin sekä toimivan itsevarausjärjestelmän käyttäminen yksinkertaisempia matkoja varten. Itsevaraustyökalulla voi varata majoituksen ja lennot helposti ilman tiimin apua.

Itsevarausjärjestelmä on ennenkaikkea työväline toistuviin matkoihin ja helppoihin kohteisiin. Asiantuntijatiimi on aina valmiina hoitamaan haastavammat matkajärjestelyt, ryhmämatkat sekä tietysti avustamaan 24/7 ongelmatilanteissa.

Menestyksen itsevarausjärjestelmää voi käyttää miltä tahansa päätelaitteelta ja se sisältää yli kaksi miljoona majoitusvaihtoehtoa globaalisti sekä noin 150 lentoyhtiön lennot.

Tutustu tarkemmin itsevarausjärjestelmän ominaisuuksiin täältä >>

Yrityksen huolenpitovelvollisuus ja mitä se tarkoittaa liikematkustuksessa

Työturvallisuuslain huolehtimisvelvoite velvoittaa työnantajat huolehtimaan työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä niin omalla toimistolla kuin matkustaessa. Matkustamisessa tämä tarkoittaa, että työnantajan on jatkuvasti tiedettävä missä työntekijät matkustavat, pystyttävä viestimään heille reaaliajassa vuorokauden ympäri sekä autettava kriisitilanteissa matkustajat välittömästi pois riskialueelta.

Menestys tarjoaa asiakkailleen alan parhaimmat työkalut huolenpitovelvollisuuden toteuttamiseen liikematkustuksessa. Amadeuksen Mobile Messenger -järjestelmän avulla matkustajat saavat ennen matkaa ja matkan aikana reaaliaikaisesti tietoa matkakohteen poikkeustilanteista ja yrityksen edustaja saa tarvittaessa tiedon siitä, missä työntekijät matkustavat. Palvelun perustana on globaali, riskianalyysiyhtiö Risklinen, jatkuvasti päivittyvä riskidata sekä Amadeuksen tarjoama mobiiliapplikaatio.

Lisätietoa huolenpitovelvoitteesta voit lukea täältä >>

Laskujen automatisointi ja järkevä maksuaika

Matkustaminen on monelle yritykselle merkittävä kuluerä ja ostot tulevat ripotellen matkan vahvistuksen yhteydessä. Avain tehokkaaseen matkahallinnon kulujen käsittelyyn on oikean maksutavan valinta yrityksen kassan kiertoon sekä mahdollisimman automatisoitu kulujen kohdennus.

Menestys tarjoaa kaksi erilaista maksutapaa liikematkaostoihin. Matkatili on Eurocardin kanssa tarjottu palvelu, jolla yritys saa merkittävästi pidemmän maksuajan palveluilleen ja suoran integraation useimpiin taloushallinnon järjestelmiin. Jos ei halua ottaa matkatiliä on toinen vaihtoehto suoralaskutus, jossa tiimi kerää matkaan liittyvät palvelut yhteen laskuun ja lähettää sen asiakkaalle sovituilla laskumerkinnöillä.

Lue tarkemmin Menestyksen maksutapavaihtoehdoista täältä >>

Raportointi avain kustannustehokkaaseen ja kestävään liikematkustamiseen

Liikematkustaminen on monelle organisaatiolle merkittävä kuluerä, joten sen tulee olla hyvin suunniteltua, perusteltua ja järkevästi toteutettua. Kaiken pohjana tulee olla toimiva raportointi, jonka pohjalta tekemistä kehitetään ja avainlukuja raportoidaan sidosryhmille.

Menestys raportoi asiakkaalle mm. matkustusvolyymit, kulut sekä kohteet kustannuspaikoittain ja tarpeen mukaan matkustajatasolla. Lisäksi raportoimme co2-päästöt yrityksen päästölaskentaa varten. Raportointitarpeet määritellään aina sopimuskauden aluksi ja raportointi räätälöidään sen mukaan. Asiakkaalle voidaan myös rakentaa oma BI-dashboard, johon valitut mittarit päivittyvät päivittäin.

Ryhmämatkat – oikein toteutettuna vahvasti liiketoimintaa tukevaa

Liikematkustaminen ei ole pelkästään yksittäisten matkustajien matkustamista yhdestä paikasta toiseen. Merkittävä osa yritysten matkustamisesta on ryhmämatkustamista, jossa eri sidosryhmiä viedään joko liiketoimintaan liittyviin tapahtumiin, kuten messuille, tai kokemaan elämyksi tarkoituksena kannustaa, palkita ja sitouttaa.

Kohtuuhintainen elämyksellinen matka on usein parempi tulokseen kirittäjä, kuin samankokoinen rahallinen bonus. Kahden päivän matka tärkeimpien sidosryhmien kanssa sitouttaa paremmin kuin 20 teams-tapaamista. Ryhmämatkat ovat aliarvostettu ja tärkeä osa liikematkustusta ja se pitää hoitaa kustannustehokkaasti ja hyvin.

Menestys räätälöi asiakkailleen elämyksiä eri puolille maailmaa ja toimittaa kaiken avaimet käteen periaatteella. Lisäksi neuvomme käytännön kysymyksissä verotuksesta lähtien.

Lue lisää ryhmämatkoista ja tutustu esimerkkeihin artikkelit-osiossa.

Kysy lisää – Me palvelemme

Me Menestyksellä olemme valmiita auttamaan organisaatioita järjestämään liikematkustamisen tehokkaasti ja muuta liiketoimintaa tukien. Ole yhteydessä niin kerromme lisää:

Jarno Ziprus
jarno.ziprus@elamysgroup.com
+358 40 588 8713


Share: